
Økologiske meieriprodukter har en markedsandel på under 2 % i Norge, mens den i Sverige er ca. 9 % og i Danmark ca. 12 %.
​
Biomelk AS har som mål å bidra til en betraktelig øking i markedsandelen for økologiske og biodynamiske meieriprodukter på det norske marked, og vil tilby norske forbrukere nye økologiske meieriprodukter til konkurransedyktige priser. Biomelk AS skal bli en tydelig aktør på økologiske og biodynamiske meieriprodukter.
​
Biomelk AS er et prosjekt som startet som en følge av Landbruksdirektoratets rapporter Verdikjeden for økologisk melk (13/2022), som kom i februar 2022 og Utredning av konkurransefremmende tiltak (47/2022), som kom i desember 2022, samt Landbruks- og matdepartementets Høring av endringer av konkurransefremmende tiltak i meierisektoren, som ble sendt på høring i juli 2023, med høringsfrist 10. oktober i år.
​
Som en del av forberedelsene til lanseringen av Biomelk AS, har advokatfirmaet Schjødt AS vurdert regelverket for merking og markedsføring av økologiske produkter. Advokatfirmaet Schjødt AS oppsummerer redegjørelsen slik:
​
"Etter vår vurdering vil merking av landbruksprodukter med ord som "biologisk", "organisk" eller "økologisk", og varianter og prefiks av slike ord som "bio" og "øko", kun være tillatt etter norsk rett hvis landbruksproduktet er økologisk i økologiforordningens forstand. Andre produkter kan ikke bruke slike ord i merking eller markedsføring, uavhengig av hvordan ordet er forstått på produsentens eller målgruppens hovedspråk."
​
Biomelk AS vil følge denne forståelsen og inngå samarbeid med andre i bransjen, og starte egenproduksjon, samt import av økologiske og biodynamiske meieriprodukter.
​
Biomelk AS arbeider aktivt med å hente inn kapital til utviklingen av forretningsideen.​
​
Jan Nielsen er daglig leder og hovedaksjonær i Biomelk AS. Jan er "matgründer" og står bak Matspecialen AS, Sjokoladekompaniet AS og Michelinrestauranten À L’aise i Oslo.
​
Christoffer Nielsen er kvalitetsleder/prosjektleder og medeier av Biomelk AS. Christoffer har i nesten 30 år jobbet med mattrygghet og næringsmiddelregelverk og har de siste 13 årene vært selvstendig konsulent med forståelse av det felles EØS baserte næringsmiddelregelverk som spesialfelt.